Kimya Bölümü Öğrencilerinin Tasarladığı Kolonyalar Kıyasıya Yarıştı

10 Haziran 2024 Pazartesi

Fakültemizin Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Akın SAĞIRLI' nın sorumlusu olduğu "Flavour and Fragrance Chemistry" dersini alan Kimya Bölümü öğrencilerinin doğal ürünlerden tasarladıkları özgün kolonyalar yarışması, 03 Haziran 2024 Pazartesi günü BAİBÜ Kültür Merkezi Fuaye Salonunda yapıldı. Düzenlenen etkinliğe, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem GÜREL, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Sedat ÇETİN ve Prof. Dr. Serdar UĞURLU' nun yanı sıra fakültemiz personeli ve öğrencileri katıldı.

Kahve, erik çiçeği, ıtır, greyfurt, iğde çiçeği, portakal, şerbetçi otu, hanımeli, lavanta, yeşil çay, limon kekiği, tarçın, kakule, leylak, fesleğen ve ıhlamur aromalı kolonyaların kıyasıya yarıştığı etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Çalışacakları bitkinin seçilmesine, şişelenmesine, etiket tasarımına kadar öğrencilerin inovasyon tekniklerini sergilediği etkinlikte, öğrencilere uygulamalı eğitim imkanları sunularak mesleki yetkinliklerinin arttırılması ve teorik bilgilerinin geliştirilmesi hedeflendi.

16 farklı kolonyanın yarıştığı etkinlikte oylamaya katılan fakültemiz personelinin seçimleri neticesinde; Gaye SÖNMEZ' in kakule kolonyası birincilik ödülüne layık görülürken, Hatice ARSLAN' ın portakal kolonyası ikinci, Mert KÖSEOĞLU' nun ıhlamur kolonyası üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere, yarışmanın ana sponsoru olan aroma ve esans firması Parkim Group'ta koku eğitimi programı hediye edildi.