Türk Dili ve Edebiyatı Öğrencilerinden İlçelerde Sahne Performansı

20 Mayıs 2026 Çarşamba

 

🎭 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencilerinden İlçelerde Sanatla Buluşma: “Töre” Sahnelendi

Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin, Tiyatro Tarihi, Tiyatro Bilgileri ve Yaratıcı Drama dersleri kapsamında hazırlayıp sahnelediği “Töre” adlı tiyatro oyunu, öğretim üyemiz Doç. Dr. Metin AKYÜZ’ün yönetmenliğinde Mudurnu ve Mengen ilçelerinde sanatseverlerle buluştu. Sahneleme süreci, öğrencilerin ders kapsamında edindikleri kuramsal bilgileri uygulamalı tiyatro pratiğine dönüştürmelerine imkân sunarken, aynı zamanda akademik üretimin sahne sanatlarıyla birleştiği nitelikli bir çalışma olarak dikkat çekti. Daha önce Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da iki kez sahnelenen oyun, bu kez ilçelerde öğrenim gören üniversite öğrencileri ile ilçe halkını bir araya getirerek geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

📍 Mudurnu ve Mengen’de Yoğun İlgiyle Sahnelendi

“Töre” oyunu, 8 Mayıs 2026 tarihinde Mudurnu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, 15 Mayıs 2026 tarihinde ise Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Kampüsü Konferans Salonu’nda sahnelendi. Gösteriler boyunca izleyicilerin yoğun ilgisi gözlemlenirken, etkinlikler ilçelerde kültür ve sanat faaliyetlerinin görünürlüğünü artırdı. Üniversitenin sanat üretiminin kampüs dışına taşınması, yerel düzeyde kültürel etkileşimi güçlendiren önemli bir adım olarak değerlendirildi.

🎭 Sosyal Sorumluluk Kapsamında Kültürel Etkileşim

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirilen tiyatro gösterileriyle, ilçelerde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin sosyal ve kültürel etkinliklere erişiminin desteklenmesi ve üniversite-halk etkileşiminin sanat aracılığıyla güçlendirilmesi hedeflendi. Sanatın birleştirici yönünü ortaya koyan etkinlikler, hem öğrenciler hem de izleyiciler açısından verimli ve etkileşimli bir kültürel deneyim sundu.