2020 Yılı DÜS Sıralamasında, Fakültemiz Beşinci Sırada Yer Aldı

19 Mart 2020 Perşembe

Değerli Akademisyenlerimiz,

Üniversitelerin bilimsel başarılarını değerlendiren birçok kurum ile merkez bulunmakta ve bunlar farklı değerlendirme kriterlerine göre üniversiteleri sıralandırmaktadırlar. Bunlardan biri olan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) ismi ile Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamaktadır. Bu araştırma ile, 2015 yılında yürürlüğe giren akademik teşvik sistemini temel alarak devlet üniversitelerini ve fakültelerini sıralayarak Türk üniversite sistemine farklı bir veri sağlamayı amaçlamaktadır. 2019 verilerini dikkate alarak DÜS 2020 sıralaması da kamuoyuyla paylaşılmıştır. Fakültemiz DÜS 2020 sıralamasında 50 Fen-Edebiyat Fakültesi içerisinde 5. sırada yer almıştır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi, üniversitemiz fakülteleri içerisinde de son iki yılda en iyi çıkış yapan fakültelerden biri olmuştur. Akademik personel sayımız dikkate alındığında sıralamada üstümüzde yer alan diğer üniversitelerden daha iyi bir seviyede olduğumuz tartışılmazdır.

Bu nedenle, bu başarıya katkı sağlayan tüm akademik personelimizi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

Temel kriterin akademik teşvik puanı olduğu bu sıralama şeklinde 2021 sıralamasında da hak ettiğimiz yeri almak için gayret ve çabalarınızı arttırmanızı, katkı vermeye devam etmenizi ve çalışmalarınızı hızlandırmanızı diliyorum.

Prof. Dr. Mustafa YAMAN

BAİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı