Mütercim ve Tercümanlık Bölümü, Fakültemize Aktarıldı

10 Ocak 2024 Çarşamba

2010 yılında kurulan ve 2013 yılından itibaren Üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Mütercim ve Tercümanlık Bölümü, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08/11/2023 tarihli toplantısında alınan karar gereğince fakültemize aktarıldı.

Mütercim ve Tercümanlık Bölümü'nün birimimize aktarılmasının ardından; Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerini bünyesinde barındıran fakültemizdeki bölüm sayısı 11'e, aktif öğretim faaliyetlerine devam eden lisans programlarımızın sayısı 12'ye yükseldi.

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık programında öğrenimlerine devam eden 316 öğrencinin de eklenmesiyle birlikte kayıtlı öğrenci sayısı 3.687'ye ulaşan fakültemiz, öğrenci sayısı bazında üniversitemizin tüm akademik birimleri arasında zirveye yerleşti.

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalında tam zamanlı görev yapan 8 akademisyeninde katılımıyla fakültemizin akademik personel sayısı 151'e yükseldi. Böylece fakültemiz, akademik personel sayısı bazında Üniversitemizin Tıp Fakültesi'nin ardından 2. sıradaki yerini aldı.

Üstlendiği tarihi misyonu, sürekli geliştirdiği vizyonu ve kültürünün yanı sıra bilimsel, akademik, idari, teknik ve yardımcı hizmetler branşlarındaki başarıları ile BAİBÜ' nün lokomotif birimlerinden biri olmanın onurunu ve ağırlığını taşıyan, otuz yılı aşkın mazisinden aldığı ilhamı ve birikimi ile örnek çalışmalara imza atan Fen Edebiyat Fakültemize, Mütercim ve Tercümanlık Bölümü'nün akademisyen ve öğrencilerine hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederiz.