"Bilimde Sınırlar" Temalı Söyleşi Yapıldı

17 Kasım 2023 Cuma

BAİBÜ Ünzile Felsefe Topluluğu ve fakültemiz akademisyenleri ile öğrencilerinin organizasyonunda düzenlenen "Masabaşı Bilim & Felsefe Sohbetleri" açık hava söyleşisi kampüsümüzde yapıldı.

"Bilimde Sınırlar" teması üzerine yapılan söyleşiye Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem GÜREL' in yanı sıra üniversitemizin diğer fakültelerinden akademisyen ve öğrencilerde katılım sağladı. Sınır kavramının, fen ve sosyal bilimlerdeki karşılığının ne olduğuna yanıtlar arandı. Söyleşi, karşılıklı sorular, açıklamalar ve diyaloglar şeklinde ilerledi. Bilimsel konularda yazılı metinlerin yanı sıra, sözlü iletişim ve etkileşimin de bilimin gelişimindeki önemi vurgulandı. Keyifle ilerleyen söyleşinin ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.