Futsal Takımımız, BAİBÜ Futsal Turnuvasında Şampiyon Oldu

11 Ocak 2023 Çarşamba

BAİBÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'nın organizasyonunda 08 Aralık 2022 - 09 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen, üniversite içinden 14 takımın yer aldığı futsal turnuvası sona erdi.

Turnuvanın final maçında, Gerede MYO'yu 3-1’lik gibi net bir skorla mağlup eden Fen Edebiyat Fakültesi Futsal Takımı, Üniversite İçi Futsal Turnuvası’nın 2022-2023 yılı şampiyonu oldu.

Final maçı ve ardından düzenlenen kupa ve madalya törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Aydın Him, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ekrem Gürel, Spor Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kutlu Aydın, SKS Daire Başkanı Bayram Kaya, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Final Maçının Ardından Kupa ve Madalya Töreni Gerçekleştirildi

Şampiyon takıma kupa ve madalyalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Hakan Çambel verdi. Turnuvayı ikinci tamamlayan Gerede MYO'ya kupa ve madalyaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ekrem Gürel; üçüncü tamamlayan Spor Bilimleri Fakültesi’ne ise kupa ve madalyaları Dekan Prof. Dr. Ümid Karlı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bayram Kaya tarafından verildi.

Şampiyon Takımımızın Oyuncuları ve Teknik Heyeti Dekanlığımızı Ziyaret Etti

Final maçından bir gün sonra şampiyon takımımızın sporcuları ve teknik heyetinin katılımlarıyla Dekanlık Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Ekrem GÜREL ev sahipliği yaptı. Dekan Yardımcıları, Fakülte Sekreteri Vekilinin de hazır bulunduğu ziyarette, takım kaptanı, oyuncuları ve teknik heyeti şampiyonluğa uzanan yoldaki serüvenlerini anlattı.

Kupa kazanmanın fakültemizin genetik kültürüne kodlanmış bir alışkanlık olduğunu vurgulayan Fen Edebiyat Fakültesi Sportif Etkinlikler Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Erhan ALTIN "Geçmişte olduğu gibi bugünde katıldığı sportif turnuvalarda kazandıkları başarılarıyla adından söz ettirmeye devam eden takımlarımız var. Gurur ve onur dolu mazisinden aldığı motivasyonla çıktıkları maçları kararlılıkla kazanan ve bir şampiyonluğu daha fakültemize getiren sporcularımızı kutluyorum." dedi.

Turnuva boyunca oynadıkları maçların teknik analizlerini yaparak konuşmasına başlayan Fen Edebiyat Fakültesi Futsal Takımı Teknik Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Cantürk AKBEN "Çıkacağımız her maçın öncesinde rakip takımın kritiğini yaptık, takımımızı her maçın özelinde farklı bir formasyonla sahaya sürdük. Kurduğumuz taktik plana bağlı kalarak maçlarını oynayan oyuncularımız bireysel yeteneklerini, takım çatısında birleştirdiler. Şampiyonluğa giden yoldaki en önemli faktör, takım olmayı başarabilmekti. Oyuncularımı canı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Fakültemize kazandırdıkları başarıdan dolayı takıma teşekkürlerini sunan Dekan V. Prof. GÜREL “Üniversitemizin en köklü akademik birimlerinin başında gelen Fen Edebiyat Fakültemiz şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi. Öğrencilerimiz akademik başarılarının yanı sıra kültürel ve sportif branşlardaki başarıları ile fakültemizi gururlandıran sonuçlar elde ediyor. Hocalarının nezdinde öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen programda, takım onuruna yemek verildi, hatıra fotoğrafları çekildi. Programın bitiminde takım kaptanı ve teknik heyet, kazanılan şampiyonluk kupasını fakültemiz müzesinde sergilenmek üzere Dekan V. Prof. GÜREL'e takdim etti.

Müzemize Bir Kupa Daha Katan Şampiyon Takımımızı Tebrik Ediyoruz

Futsal turnuvasında fakültemizi başarı ile temsil eden ve koleksiyonumuza yeni bir kupa daha armağan eden şampiyon takımımızın oyuncularını ve teknik heyetini tebrik ediyor, başarıları ile ilerlemeye devam etmelerini temenni ediyoruz.