Öğretim Üyemiz Doç. Yusuf YILDIZ, Viyana Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğine Atandı

13 Ocak 2020 Pazartesi

Fakültemizin Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Yusuf YILDIZ, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği görevine asaleten atandı.

1997 yılında Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde lisans programı eğitimi ile yükseköğrenim hayatına başlayan YILDIZ, Almanya'nın Bonn Rheinische Friedrich-Wilhelms Üniversitesinde (2003-2009) tezli yüksek lisans programı, 2010-2014 yılları arasında aynı üniversitede doktora programı eğitimi aldı.

13/04/2015'te 'Yardımcı Doçent Doktor' unvanıyla Fakültemizin Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalında akademisyenliğe adım atan Doç. Yusuf YILDIZ, 17/10/2018'de Doçentlik unvanı almaya hak kazandı. Osmanlı-Habsburg İlişkileri / Türk-Alman İlişkileri alanında uzmanlaşan YILDIZ'ın, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan oniki makalesi, uluslararası konferanslarda sunduğu üç bildirisi, yayımlanmış iki kitabı ve iki kitap bölümü bulunmaktadır. Tarih Bölümü’nün lisans programında öğrenci, Anabilim Dalının lisansüstü programında ise tez danışmanlığının yanı sıra Uluslararası İlişkiler Bölüm Koordinatörlüğü görevini de yürütmekte olan YILDIZ, orta derecede Rusça ve Latince, iyi derecede İngilizce, çok iyi derecede Almanca bilmektedir.

Doç. Yusuf YILDIZ'a Fakültemize ve Tarih Bölümümüze verdiği değerli katkılarından ötürü teşekkür eder, yeni görevinde de başarılı çalışmalarının devamını temenni ederiz.