Fizik Bölümü Başkanı Prof. Nurettin KARAGÖZ Emekliye Ayrıldı

18 Nisan 2018 Çarşamba

Yüksek öğreniminde ki serüvenine 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünde lisans programı eğitimi ile başlayan KARAGÖZ, "The top  quark threshold" tez adıyla Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde (1977-1979) tezli yüksek lisans programı, "Confined dirac propagator for hybrid  chiral bag model and neutron-proton mass difference" tez başlığıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi  Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde (1983-1989) doktora programı eğitimleri aldı.

11/08/1994'de Fakültemizin Fizik Bölümünde Yardımcı Doçent Doktor unvanıyla akademisyenlik hayatına adım atan Prof. Dr. Nurettin KARAGÖZ, 18/04/2018'de yaş haddinden emekliliğe ayrıldı. Fakültemizin yönetim birimlerinde de çeşitli pozisyonlarda uzun zamandır görev yapan ve başarılı çalışmalara imza atan KARAGÖZ, son olarak Farabi Değişim Programının Bölüm/Fakülte Koordinatörlüğü ile Fizik Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmekte idi.

Prof. Dr. Nurettin KARAGÖZ' e fakültemize ve bölümümüze kattığı değerli emeklerinden ötürü teşekkür ediyor, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.