Fakültemizin "İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü" Açıldı

28 Ocak 2020 Salı

03 Temmuz 1992'de kurulan Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ilk fakültelerinden birisi olan, 27 yıldır eğitim ve bilim camiasına sunduğu nitelikli katkılarıyla adından söz ettiren Fen Edebiyat Fakültemize bağlı İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü açıldı.

Üniversitemiz (BAİBÜ) Rektörlüğü'nün, Fakültemize bağlı İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün açılmasına ilişkin teklifi Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 15/01/2020 tarihli toplantısında görüşülerek, 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görüldü.

Yeni açılan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'müz, fen programlarımızın yanı sıra Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Psikoloji Bölümü ile eğitim-öğretim hizmetlerini ve bilimsel çalışmalarını sürdürmekte olan edebiyat programı alanımıza kazandırılan beşinci bölüm olarak Fakültemizde ki yerini aldı. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün akademik kadrosunun kurulmasına yönelik çalışmaların tamamlandıktan sonra en kısa sürede aktif öğrenime alınması hedefleniyor.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün, Fakültemize ve Üniversitemize hayırlı olması temennisiyle...