Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. M.Tekin BABAÇ Emekliye Ayrıldı

02 Mayıs 2018 Çarşamba

Yükseköğrenim sürecine 1968 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde lisans programı eğitimi ile başlayan BABAÇ, "Population Studies on Thymus druceii in North-East Scotland" tez adıyla University of Aberdeen Fen Fakültesi Botanik Bölümünde (1974-1976) tezli yüksek lisans programı, "An Experimental Chemotaxonomic Data Base for the Tribe Vicieae" tez başlığıyla University of Southampton Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde (1976-1981) doktora programı eğitimleri aldı.

24/01/1994'de Fakültemizin Biyoloji Bölümünde Yardımcı Doçent Doktor unvanıyla akademisyenlik görevine başlayan Prof. Dr. Mehmet Tekin BABAÇ, 02/05/2018'de yaş haddinden emekliliğe ayrıldı. 1994-2008 yılları aralığında Biyoloji Bölüm Başkanlığı görevini yürüten, üniversitemizin ve fakültemizin yönetim birimlerinde de çeşitli pozisyonlarda yer alan BABAÇ, 2003 ila 2006 yılları arasında Rektör Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Prof. Dr. Mehmet Tekin BABAÇ' a fakültemize ve bölümümüze kattığı değerli emeklerinden ötürü teşekkür eder, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz.