Öğretim Üyemiz Prof. Nusret ZENCİRCİ'nin "Buğday Çeşitleri" Adlı Kitabı Yayınlandı

19 Ekim 2021 Salı

Fakültemizin Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nusret ZENCİRCİ ile çalışma arkadaşları Faheem S.Baloch, Ephrem Habyarimana, Gyuhwa Chung'in ortaklaşa kaleme aldıkları "Buğday Çeşitleri (Wheat Landraces)" adlı kitabı bilim camiası ile birlikte okurların beğenisine sunuldu.

Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller, Tıbbi ve Aromatik alanlarında çalışmaları bulunan öğretim üyemiz Prof. Dr. Nusret ZENCİRCİ, kitabının tanıtım metninde şu ifadelere yer verdi;

   " Köy çeşitleri; kültür çeşitlerinin zengin genetik çeşitlilik kaynaklarıdır. Tarihsel kökenleri, özgün yapıları ve herhangi bir bitki ıslahına maruz kalmamış olmalarıyla bilinirler. Genetik olarak çok zengin olup, yerel koşullara ve geleneksel tarım sistemlerine uyum sağlamışlardır. Hastalık ve çevresel koşullara olan dayanıklılıkları, küresel iklim değişiklikleri koşullarının hüküm sürdüğü bu günlerde oldukça değerli olup, ayrıca, kalite, verim ve bazı değerli tarımsal özellikler bakımından buğday ıslahçıları için değerli gen kaynaklarıdır. "

Değerli öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.