Fakültemiz Dekanlığında Görev Değişimi

28 Mayıs 2018

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü/Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YAMAN 28/05/2018 tarihinde fakültemiz Dekanlığına atandı.

27 Mart 2014 tarihinden bu yana Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Hamit COŞKUN, dekanlıkta gerçekleştirilen devir teslim töreniyle görevini Prof. Dr. Mustafa YAMAN' a devretti. Devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol AYAZ, Prof. Dr. Vahdettin ÇİFTÇİ ve Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin GÜNDÜZ' de katıldı. Rektör ALİŞARLI görevini devreden dekana hizmetlerinden ötürü teşekkür ederken, yeni dekana da görevinde başarılar diledi.

Prof. Dr. Mustafa YAMAN Kimdir?

Yükseköğrenim sürecine 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümünde lisans programı eğitimi ile başlayan YAMAN, aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde (1993-1998) tezli yüksek lisans programı ve (1998-2003) doktora programı eğitimleri aldı. 1993 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaöğretim kurumlarında Biyoloji Öğretmeni olarak meslek yaşantısına adım atan Prof. Dr. Mustafa YAMAN, 1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde Yardımcı Doçent Doktor unvanıyla akademisyenlik görevine başladı, 2011 yılında ise profesörlük unvanını almaya hak kazandı. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayınlanan 73 makalesi, uluslararası ve ulusal konferanslarda sunduğu 15 bildirisi, TÜBİTAK kapsamında tamamlanan 4 projesi bulunan YAMAN, Entomoloji , Hayvan Sistematiği ve Parazitoloji alanlarında uzmanlaşmıştır.

FAKÜLTE DUYURULARI